top of page

lANDSLAGET - eN DRØM?

Det er vel alles drøm, en eller annen gang, i en eller annen sammenheng, i hvert fall har jeg tenkt tanken. Men at jeg faktisk skulle få lov til å spille med «flagget på brystet» trodde jeg vel egentlig ikke noe på. Men nå har jeg faktisk gjort det, ikke bare en gang, men faktisk to ganger. 

Det er mulig, og man må bare gripe sjansen. Sjansen til å lære, ikke bare i egen klubb, men dra ut i andre klubber når man får mulighet. Fra jeg begynte å spille amerikansk fotball har jeg spilt både vårsesongen og høstsesongen. Det er Drammen Warriors som er klubben i mitt hjerte, men jeg har også hatt lærerike og fantastiske opplevelser med Ironmen fra Bærum og nå sist med Vålerenga Trolls. Erfaringene jeg har fått ved å trene med andre spillere, trent av andre trenere og ikke minst all den kamperfaringen jeg har fått har nok vært avgjørende for at jeg har vært landslagsutøver både på U17 og U19 landslaget.

 

Pulsen er høy når det nærmer seg landslagsuttak og man må jobbe mye med seg selv, både mentalt og fysisk. Jeg liker måten vi blir behandlet på, respekten vi får av trenere og støtteapparat, men jeg liker også disiplinen man må ha. Det er ikke bare det sportslige som teller, men like mye holdninger og oppførsel, på og utenfor banen. Det å kunne motivere og støtte lagspillere for at vi sammen skal bli best mulig gir mestringsfølelse og følelsen av samhold. Så kommer ventetiden frem til man får beskjed om man er tatt ut eller ikke. Følelsen man får ved å se navnet sitt på lista er ubeskrivelig! Så gransker man lista for å se hvem andre man er på lag med. Noe av det kuleste er jo å få dele dette med noen fra sitt eget lag, Drammen Warriors-gutta. Første året var det Frederik og meg som fikk opplevelsen sammen, men i år fikk vi med oss Oscar også. Tenk, - tre av «gutta krutt» skulle på U19 Landslaget.

kredd Liv Brurberg Hansen.jpg

(f.v.) Oscar Allum, Daniel Brurberg Fredriksen, Frederik Fjeldseth

Det er søndag og kroppen er mørbanka etter en tøff kamp med Trolls mot Vikings, kampen om seriegullet, - vi tapte! Det var tøft å skulle hjem å pakke til en ukes camp og nordisk mesterskap. En god samtale med de hjemme måtte til for å finne motivasjonen for å gå på en knallhard uke. En uke som krever mye, både mentalt og fysisk, men som jeg ikke ville vært foruten.

 

Alle gutta, trenere og støtteapparat møttes på mandagen og begynte forberedelsene. Litt gruff måtte ut, for nå skulle vi jo tross alt være lagkamerater med de vi ble slått av dagen før. Det tok ikke lang tid før 45 gutter hadde fokus på å jobbe sammen mot et felles mål senere i uken, - Team Norway 2018! Vi sov, spiste, trente, spiste, sov, teorimøter, rehabilitering, skadeforebygging, spiste og sov. Kleskode, det er også en kul side ved å være en landslagsutøver. Vi har ulike klær for ulike settinger, klærne skaper følelsen av samhold, et fellesskap og en stolthet av å være Team Norway sammen. Det er fredag og vi er klare for kamp. Sverige er vertsnasjon og har valgt Norge som første motstander. Vi vet svenskene er gode, de har spilt mye sammen og deltatt i VM tidligere i sommer. Spenningen er til å ta og føle på, vi er skikkelig nervøse, men også veldig klare for kamp. Det blir som forventet en tøff kamp, og tap, men vi viser oss godt frem spesielt etter pause.

Danmark taper mot et sterkt finsk lag. Dermed møter vi storfavorittene Danmark i bronsjefinalen. Målet er å klare tredjeplassen, en plass opp fra U17 året før. Norge går hardt ut og setter virkelig tonen fra start. Gutta spiller som et godt lag, vi er motiverte, samspilte og spiller med vilje, skikkelig klare for å ta danskene. Norges U19-landslag har i dag gjort en av landslagenes klart beste prestasjoner gjennom tidene når de sikret bronse i Nordisk med 35-12 seier over Danmark! For den som ikke er så bevandret i internasjonal amerikansk fotball, så er det verdt å være klar over at Sverige, Finland og Danmark har en etterhvert lang tradisjon på å være med i Europa-toppen, og til tider også blant de bedre i verden på dette alderstrinnet. Det er derfor ingen liten prestasjon når Norge nå viser at fjorårets glimt på U17-nivå gjenspeiler seg også på U19 i år. Vi gratulerer! (Amerikansk Fotball, 21.10.2018)

Å bli coachet av trenere som behandler deg med respekt og som ønsker å få frem det beste i deg er utrolig motiverende. Det å være på landslaget er ikke lenger en drøm, men gode erfaringer og minner jeg alltid vil ha med meg. «If you want it, take it!» -Greg Kleidon, OC (Team Norway).

 

06. Nov. 2018

Daniel Brurberg Fredriksen

Team Norway 2018 / Drammen Warriors

44568875_481890925623597_240435210423684
bottom of page