top of page

DEFENSIVE BACK

I amerikansk fotball er en defensiv back (DB) en spiller plassert i defensive backfield, som er området bak linebackerne og langs sidelinjen. Defensive backs er avgjørende i pasningsdekning og spiller en nøkkelrolle for å forhindre at motstanderlagets pasningsspill blir vellykket. Det finnes forskjellige typer defensive backs, hver med spesifikke roller og ansvar. Deres evne til å begrense motstandererens pasningsangrep, skape turnovers og gi støtte mot løpesill bidrar betydelig til Defense sin suksess.

12983177_1051844264874351_1837911912689449422_o.jpg
Typer defensive backer

Cornerback (CB): Cornerbacks stiller opp på kantene av den defensive formasjonen, ofte rett overfor Wide Receiveren. De er primært ansvarlige for å dekke og forsvare seg mot pasningsspill. Cornerbacks må være smidige, raske og dyktige på en-til-en-dekning.

Saftefy (S): Safetyene er plassert dypere i det defensive backfeltet. Det er to hovedtyper av safeties:

- Free Safety (FS): Denne safetyen stiller vanligvis dypere og har mer fleksibilitet til å streife rundt i sekundæren. Gratis sikringer er ofte involvert i passdekning og kan være ansvarlig for å hjelpe til med å forsvare seg mot dype pasninger.


- Strong Safety (SS): Den safetyen er plassert nærmere line-of-scrimmage og er ofte involvert i å stoppe løpespill. Strong Safety må være fysiske og i stand til å forsvare seg mot både løpe- og pasningensspill.

position_DB.png
Roller og ansvar

Pasningsdekning: Defensive Backs spiller en sentral rolle i å forsvare mot pasningsspill. De dekker Wide Receivere, Tight Ends, og noen ganger Running Backs, med sikte på å forhindre pasninger og stoppe spillet på banen.

Sonedekning: Defensive Backs spiller ofte spesifikke soner i pasningsdekning, og jobber sammen for å forsvare seg mot korte, mellomliggende og dype pasninger. Sonedekning krever forståelse for de offensive formasjonene og raske reaksjoner på Quarterbackens handlinger.

Mann-til-mann-dekning: I mann-til-mann-dekning er Defensive Backs ansvarlige for å dekke spesifikke offensive spillere, typisk Wide Receivere eller Tight Ends, gjennom hele spillet. Dette krever tett dekning og evnen til å speile bevegelsene til den tildelte mottakeren.

Takling: Defensive Backs er involvert i takling, spesielt når de forsvarer seg mot løpende spill eller korte pasninger. Open field tackles er en avgjørende ferdighet for Defensive Backs.

Ballferdigheter: Defensive Backs må ha gode ballferdigheter, inkludert evnen til å avskjære pasninger og bryte opp spill. De må være i stand til å bedømme ballens flukt og spille på den.

Blitzing: Noen Defensive Backs, spesielt Safeties, kan brukes til å blitze i visse defensive formasjoner. Blitzende Defensive Backer har som mål å presse Quarterbacken og forstyrre pasningsspill.

Attributter

Hurtighet og smidighet: Defensive Backs må være raske og smidige for å holde tett på raske Wide Receivere og gjøre raske reaksjoner når de dekker spillere.

Ballbevissthet: Evnen til å lokalisere og spore ballen i luften er avgjørende for å spille på pasninger, inkludert interceptions og avbøyninger.

Instinkt: Defensive Backs må ha god forståelse for offensive formasjoner, forutse spill og reagere raskt når situasjoner på banen endrer seg.

Fysiskhet: Selv om de ikke er så fysisk involvert som linjespillere, må Defensive Backs fremdeles være fysiske, spesielt når de takler.

Jersey nummer

Defensive backer bærer vanligvis trøyenumre i området 20 til 49, selv om det spesifikke antallet kan variere fra lag og liga.

bottom of page