top of page

defense

I amerikansk fotball refererer defense til den delen av laget som på banen prøver å hindre motstanderlagets effense fra å score poeng. Hovedmålet til det defense er å stoppe det offense fra å flytte ballen nedover banen og score touchdowns eller field goal. Lær mer om de defensive posisjonene ved å trykke på bildene under.

Formasjon og spill

Forsvaret bruker ulike formasjoner og opplegg for å motvirke offense sin strategi. Vanlige formasjoner inkluderer 4-3, 3-4 og nikkelformasjoner, hver med et annet antall defensive linemen og linebackers.

Mens forsvarets primære rolle er å hindre motstanderlaget i å score, kan forsvar også score poeng selv ved å avskjære en pasning og returnere den for en touchdown eller gjenvinne en fumble i målsonen.

Formål

Stop the Run: Forsvar tar sikte på å stoppe runbacks fra å få yards ved å takle dem bak scrimmage-linjen eller begrense progresjonen deres.


Forsvar mot pasninger: Forsvarere prøver å forstyrre pasningsspill ved å presse quarterbacken, dekke mottakerne tett og forsøke å avskjære eller avlede pasninger.


Force Turnovers: Forsvar streber etter å skape turnovers ved å avskjære pasninger, gjenvinne fumbles eller få motstanderlaget til å snu bestittelse av ballen sitt fjerde forsøk.

position_defense.png

Et vellykket defense krever en kombinasjon av ferdigheter, lagarbeid, strategi og tilpasningsevne for å motvirke de forskjellige offensive spill et motstanderlag kan bruke.

bottom of page