top of page

DEFENSIVE LINE

I amerikansk fotball er Defensive Line en gruppe spillere som stiller opp foran Offense, typisk rett overfor den offensive linjen. Defensive Line sin primære rolle er å forstyrre motstanderlagets offensive spill ved å legge press på Quarterbacken, stoppe Running Backs og skape kaos i bakfeltet. Defensive Line er en viktig komponent i et lags forsvar og inkluderer flere posisjoner, hver med spesifikke ansvarsområder. Dyktige defensive linjespillere kan påvirke resultatet av et spill betydelig ved å skape turnovers, få sacks eller stoppe løpespill.

11169506_10203877374161538_5129684741803406548_o.jpg
Posisjoner på defensive line

Defensive Tackle (DT): Defensive Tackles er indre linjemenn plassert på Defensive Line, vanligvis på hver side av midten. De er ansvarlige for å stoppe løpespill på midten, presse Quarterbacken og kollapse "pocket". Defensive Tackles må være sterke, raske og dyktige til å komme seg ut av blokker.


Defensive End (DE): Defensive Ends stiller opp på ytterkantene av forsvarslinjen, på motsatt side av de Offensive Tackles. De spiller en nøkkelrolle i å holde løpespill på innsiden og rushe Quarterbacken. Defensive Ends trenger fart, smidighet og ferdigheter med pass-rushing.


Nose Tackle (NT): I visse defensive formasjoner, spesielt i et 3-4-forsvar, er det en Nose Tackle den som stiller opp rett over midten. Nose Tackles er ansvarlig for å tette midten av linjen, oppta blokkere og forstyrre både løpe- og pasningsspill.

position_DL.png
Roller og ansvar

Run Stopping: Defensive Line sin primære ansvar er å stoppe Running Backs fra å få Yards. Defensive Linemen bruker teknikker som gap-kontroll og penetrering for å forstyrre løpebaner.

Pass Rushing: Defensive linemen, spesielt defensive ends og penetrerende defensive tackles, har som mål å legge press på Quarterbacken ved å rushe spilleren. Dette innebærer å bruke fart, styrke og forskjellige pass-rushing-moves for å komme forbi den Offensive linjespilleren.

Pocket Collapse: Ved å dytte den offensive linespilleren bakover og kollapse "pocketen", gjør Defensive Line det mer utfordrende for Quarterbacken å finne åpne spillere og gjøre nøyaktige kast.

Takling og forfølgelse: Defensive Line er ofte involvert i å takle ballbærere og Quarterbacks. Angripsvinkel og evnen til å fullføre taklinger er avgjørende ferdigheter for den Defensive-linjen.

 

Lese offensiven: Defensive linjespillere må lese offensive formasjoner, forutse spill og reagere raskt på handlingene til den offensive linje og ballbærere.

Attributter

Styrke: Defensive linjemenn må være sterke for å engasjere seg med offensive linjemenn, kaste blokkeringer og holde stand mot løpespillet.

Raskhet: Raskhet utenfor scrimmagelinjen er avgjørende for både passrushing og å stoppe løp.

Teknikk: Riktig bruk av håndteknikker, innflytelse og kroppsposisjonering er avgjørende for at Defensive Line skal få en fordel over Offensive Line.

Utholdenhet: Defensive Line deltar ofte i fysisk krevende kamper gjennom hele spillet, så utholdenhet er avgjørende for å opprettholde effektiviteten i de senere stadiene av en kamp.

Jersey nummer

Defensive linjemenn bruker vanligvis trøyenumre i området 90 til 99, selv om det spesifikke antallet kan variere fra lag og liga.

bottom of page