top of page

offense

I amerikansk fotball refererer offense til den delen av laget som har besittelse av ballen og prøver å score poeng. Offense sitt primære mål er å få ballen nedover banen og til slutt score touchdowns eller field goal. Offense ledes av Quarterbacken som spiller en sentral rolle. Lær mer om de offensive posisjonene ved å trykke på bildene under.

Formasjon og spill

Offense bruker ulike formasjoner og spill for å lure defense og skape muligheter for å vinne yards. Vanlige formasjoner inkluderer I-formasasjon, T-formasjon, Wildcat, Pro-formasjon og flere.


Spillene er en blanding av løpe- og pasningsspill, hver utformet for å utnytte svakheter i motstanderens forsvar.

Formål

Score poeng: Det primære målet med offense er å score poeng ved å nå motstanderlagets endsone. Dette kan oppnås gjennom touchdowns (bære eller motta ballen inn i endsone) eller field goals (sparke ballen gjennom målstolpene).

 

Kontroller klokken: Offense kan ha som mål å kontrollere tiden for besittelse for å begrense mulighetene for motstanderlagets offense.

position_offense.png

En vellykket offense krever koordinering, kommunikasjon og gjennomføring av alle spillere som jobber sammen for å flytte ballen effektivt og score poeng. Playbooken, som inneholder et lags sett med spill, er et avgjørende verktøy for strategisering og gjennomføring av spilleplanen.

bottom of page