top of page

Special teams

I amerikansk fotball refererer special teams til en distinkte enheter på banen som er ansvarlig for spill som involverer sparking, spissing og reture spark. Special teams spiller en avgjørende rolle i det totale spillet, siden det involverer unike situasjoner som kan påvirke feltposisjon og scoringsmuligheter betydelig. Lær mer om Special Teams ved å trykke på bildene under.

Kicking Teams

Kickoff: Kickoff-laget sparker ballen til motstanderlaget i begynnelsen av hver omgang, etter en touchdown eller etter et field goal. Målet er å sparke ballen så langt som mulig for å tvinge mottakerlaget til å starte sin offensive så langt fra sin egen Endzone som mulig.

Punt: Punt-laget tar feltet når et lag bestemmer seg for å sparke ballen på fjerde forsøk. Spilleren sparker ballen til motstanderlaget for å endre feltposisjon. Resten av puntlaget har som mål å blokkere motstanderspillerne og forhindre returen.

Field Goal/Extra Point Team: Denne enheten kommer på banen når et lag forsøker et field goal eller et ekstra poeng etter en touchdown. Sparkeren prøver å sparke ballen gjennom målstolpene, mens resten av laget beskytter mot motstanderlagets forsøk på å blokkere sparket.

Returning Teams

Kickoff Return: Etter en avspark tar mottakerlagets returenhet for avspark banen for å fange ballen og returnere den så langt som mulig, og ideelt sett sette opp en god feltposisjon for forseelsen.

Punt Return: Når motstanderlaget slår ballen, tar returlaget feltet med mål om å fange skuddet og returnere det for positiv yardage. Denne enheten har som mål å skape gunstige feltplasseringer for lovbruddet.

Vellykket special teams kan ha en betydelig innvirkning på utfallet av en kamp ved å påvirke posisjonen på banen, skape scoringsmuligheter og til og med score poeng direkte gjennom målstengene eller returer for touchdowns.

bottom of page